Web Analytics Made Easy - Statcounter

فوق تخصص بیماری‌های عفونی کودکان درباره چگونگی ابتلای کودکان به کرونا و ضرورت واکسن آنفلوآنزا برای این گروه در شرایط فعلی توضیح داد.

به گزارش مشرق، باورهای غلط زیادی نسبت به ویروس کرونا در اوایل شیوع و گسترش این ویروس وجود داشت مثل اینکه افراد در مناطق گرمسیر یا سردسیر به ویروس کرونا مبتلا نمی‌شوند یا مصرف آنتی بیوتیک‌ها باعث کاهش امکان ابتلا به ویروس کرونا می‌شود که به مرور همه آن‌ها رد شد هرچند که در این بین افراد زیادی به دلیل باورکردن همین باورهای غلط جان خودشان را از دست دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای ویروس کرونا به دلیل ناشناخته بودنش تا به این لحظه هیچ واکسنی ساخته نشده است و تنها راه پیش گیری از آن زدن ماسک و شست وشوی مکرر دست‌ها است.

بیشتر بخوانید:

هوا برای گروه‌های حساس جامعه ناسالم شد

یکی دیگر از این باورهای غلط رایج مبتلا نشدن برخی از گروه‌ها و رده‌های سنی به کرونا ویروس بود. خیلی از افراد بر این باور اصرار داشتند که در بین گروه‌های سنی مختلف، کودکان به ویروس کرونا مبتلا نمی‌شوند و فقط ناقل وانتقال دهنده ویروس کرونا به بزرگسالان هستند.

اما مراجعه تعدادی از کودکان به مراکز درمانی با علائمی شبیه به ویروس کرونا هرچند خفیف‌تر نسبت به بزرگسالان بیانگر این واقعیت بود که نه تنها کودکان ناقلان خاموش ویروس کرونا به دیگران هستند بلکه خودشان هم به بیماری کرونا مبتلاء می‌شوند.

دلیل اصلی ایجاد این باور اشتباه که کودکان به ویروس کرونا مبتلاء نمی‌شوند این بود که بروز این ویروس در بدن کودکان در ابتدای شیوع بیماری کرونا معمولا بی علامت بوده است و به دلیل خفیف بودن ویروس کرونا در کودکان، با سرماخوردگی و آنفولانزا اشتباه گرفته می‌شد.

علائم خفیف‌تر کرونا در کودکان

شهناز آرمین فوق تخصص بیماری‌های عفونی در کودکان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک در خصوص این باور که افراد زیادی بر این اعتقاد هستند که در بین گروه‌های سنی مختلف کودکان به بیماری کرونا مبتلاء نمی‌شوند، اظهار کرد: در ابتدا طبق آماری که از چین می‌رسید یک رقم ۲ درصدی از ابتلای کودکان به بیماری کرونا را نشان می‌داد، اما به مرور و با گذشت زمان این عدد و آمار به ۱۳ درصد هم رسید. از ابتدا تا به الان این تصور وجود دارد که بنابر دلایل مختلفی کرونا در کودکان علائم خفیف تری دارد.

او ادامه داد: زمانی که شیوع بیماری در بین افراد زیاد می‌شود به همان نسبت هم تعداد بیماران و مبتلا به ویروس کرونا هم افزایش می‌یابد در نتیجه به همان میزان هم تعداد کودکان مبتلا هم افزایش می‌یابد.

علائم بیماری کرونا در کودکان

آرمین افزود: علائم کرونا در کودکان علائم اختصاصی نیست. بروز این بیماری در کودکان می‌تواند به صورت یک بیماری بدون علائم و یا با علائمی مثل تب، اسهال، راش پوستی، قرمزی چشم، تنگی نفس، دل‌دردهای شدید و تورم باشد.

 فوق تخصص بیماری‌های عفونی در کودکان با اشاره به اینکه خانواده‌ها باید توجه داشته باشند که در صورت بروز تب در فرزندانشان باید به پزشک مراجعه کنند تا سایر علائم هم درنظر گرفته شود، گفت: در صورتی که سایر اعضای خانواده به بیماری کرونا مبتلا شده باشند  یا کودک در اجتماعات، مراسم عروسی  یا عزا شرکت کرده باشد یک برآوردی می‌شود و در صورت لزوم انجام آزمایش و تست کرونا برای کودک تجویز می‌شود.

 علائم متفاوت کرونا در کودکان

فوق تخصص بیماری‌های عفونی کودکان گفت: علائم بیماری کرونا در کوکان بیشتر علائم گوارشی و دل‌درد شدید است همچنین باید توجه داشت که در کودکان و افراد زیر ۲۱ سال سندرمی داریم به نام سندرم MIS-C که این سندرم در افراد بالغ دیده نمی‌شود. سندرم میس باعث بروز عفونت در افراد شده و بعد از گذشت ۱ الی ۲ هفته علائم التهابی از جمله تب طولانی، راش پوستی، اسهال، تورم دست و پا و.. در فرد را به همراه دارد که ارگان‌های مختلفی را از جمله کبد، قلب، ریه ودستگاه فشار خون را درگیر می‌کند و در نهایت باعث ایجاد اسهال، دل‌دردهای شدید، افت فشار خودن و... در افراد می‎شود.

ابتلای کودکان زیر یک سال به کرونا

او افزود: آماری وجود دارد مبنی بر این که کودکان زیر یک سال هم به بیماری کرونا مبتلاء می‌شوند و مواردی هم در کشور  دیده شده است. البته امکان انتقال ویروس کرونا از طریق شیر مادر به نوزادان وجود ندارد و تنها راه انتقال این ویروس از طریق راه تنفسی است.

همزمانی کرونا و آبله مرغان در کودکان

بانوجه به اینکه یکی از علائم جدید ویروس کرونا بروز بیماری‌های پوستی مثل خارش و جوش‌های در سطح بدن است درمواردی ممکن است که خانواده‌ها علائم بیماری کرونا را با آبله مرغان اشتباه بگیرند که در این خصوص آرمین تاکید کرد: تنها راه تشخیص کرونا از آبله مرغان به وسیله پزشک است و درصورت مشاهده علائم پوستی مربوط به کرونا باید به پزشک مراجعه شود.

فوق تخصص بیماری‌های عفونی کودکان بیان کرد: علائم و شدت بیماری کرونا در کودکان نسبت به بزرگسالان خفیف‌تر بوده و دلیل اینکه برخی از کودکان مبتلا به بیماری کرونا به کام مرگ کشیده می‌شوند داشتن بیماری‌های زمینه‌ای است پس کودکانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند بیشتر در معرض خطر هستند.

ضرورت زدن واکسن آنفولانزا

تاقبل از شیوع ویروس کرونا با نزدیک شدن به فصل سرد زمستان از شهریور افراد به زدن واکسن آنفولانزا اقدام می‌کردند تا سیستم ایمنی افراد در برابر ویروس آنفولانزا مقاومت داشته باشد، اما باتوجه به شرایط پیش آمده و گسترس ویروس کرونا خیلی از افراد با این سوال روبه رو هستند که آیا زدن واکسن آنفولانزا مفید است یا نه؟

آرمین در این باره تاکید کرد که کودکان حتما برای زدن واکسن آنفولانزا اقدام کنند مخصوصا کودکانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند؛ به این دلیل که مسئله‌ای که در پائیز با آن روبه رو هستیم مسئله همزمانی بیماری و ویروس آنفولانزا و کرونا با یکدیگر است؛ بنابراین توصیه می‌شود که حتما واکسن آنفولانزا زده شود.

تزریق واکسن آنفولانزا هیچ تاثیری در پیشگیری و درمان کرونا ندارد

مردانی متخصص بیماری‌های عفونی، درباره اینکه دریافت واکسن آنفلوآنزا برای کدام افراد ضروری است، گفت: واکسن آنفولانزا امسال ۵ برابر سال‌های قبل سفارش داده شده است و همچنین توصیه می‌شود گروه‌های سنی مختلف که در معرض خطر هستند در شهریور نسبت به تزریق واکسن آنفولانزا در مراکز درمانی اقدام کنند.

او ادامه داد: گروهای در معرض خطر شامل کودکان ۶ ماه تا ۶ سال، افراد بالای ۶۰ سال، بیماران دیابتی، بیماران قلبی، ریوی، افراد مبتلاء به آسم، بیماران HIV مثبت، افرادی که شیمی درمانی می‌شوند و خانم‌های باردار هستند.

مردانی در پایان در خصوص تاثیر واکسن آنفولانزا بر ویروس کرونا افزود: تزریق این واکسن هیچ تاثیری در پیشگیری و درمان کرونا ندارد بلکه تنها موجب پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفولانزا می‌شود همچنین سبب می‌شود تا تمام تمرکز پزشکان و کادر درمانی فقط برای درمان بیماران کرونایی باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا انفجار بیروت قرارداد ایران و چین سلامت ویروس کرونا کودکان بیماری کرونا آنفولانزا اسهال کبد آسم فوق تخصص بیماری های عفونی بیماری کرونا مبتلا زدن واکسن آنفولانزا کرونا در کودکان ویروس کرونا کرونا مبتلاء گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۵۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند

آفتاب‌‌نیوز :

دلیل مشکل ریزش مو فقط به افزایش سن محدود نیست، بلکه عوامل مختلفی مانند ژنتیک، هورمون‌ها، دارو‌های مصرفی و انتخاب‌های سبک زندگی می‌توانند در به‌وجود آمدن آن نقش داشته باشند. بیماری‌های خودایمنی هم یکی از دلایل ابتلا به ریزش مو هستند که معمولا کمتر کسی به آن‌ها توجه می‌کند. 

در ادامه با مهم‌ترین و مشهورترین بیماری‌های خودایمنی که با ریزش مو در ارتباط هستند، آشنا خواهیم شد. 

آلوپسی آره‌آتا 

آلوپسی آره‌آتا شایع‌ترین بیماری خودایمنی مرتبط با ریزش مو‌ها است که حدود ۱۴۷ میلیون نفر در سراسر جهان با آن درگیر هستند. این بیماری خودایمنی به‌واسطه ریزش موی تکه‌تکه مشخص می‌شود که می‌تواند به ریزش موی کامل در سطح پوست سر یا حتی در موارد شدید به ریزش مو در سرتاسر بدن منتهی شود. 

متاسفانه هیچ درمان تاییدشده‌ای برای مقابله با آلوپسی آره‌آتا وجود ندارد، اما تزریق کورتیکواستروئید به پوست سر یا پوست بدن تحت نظر پزشک متخصص می‌تواند به مقابله با آن کمک کند. 

لوپوس 
 
لوپوس می‌تواند سیستم‌ها و اندام‌های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار دهد و طیف گسترده‌ای از علائم مانند خستگی، سردرد، درد مفصلی، کم‌خونی، لخته شدن غیرطبیعی خون و ریزش مو را به‌وجود بیاورد. 

ریزش مو زمانی اتفاق می‌افتد که آنتی‌بادی‌های شکل‌گرفته توسط بدن به فولیکول‌های مو نفوذ می‌کنند و باعث می‌شوند که ساقه مو‌ها توسط بدن پس زده شوند و سپس بریزند. در طول دوره‌های بهبودی معمولا مو‌ها دوباره رشد می‌کنند، اما ایجاد هر نوع آسیب اساسی در فولیکول‌ها باعث ریزش موی دائمی خواهد شد. 

بیماری هاشیموتو 

هاشیموتو که علت اصلی ابتلا به کم‌کاری تیروئید است، باعث شکل‌گیری التهاب در غده تیروئید می‌شود و درنتیجه عملکرد آن را مختل می‌کند. این اختلال باعث نازک شدن مو‌ها یا ریزش زیاد آن‌ها می‌گردد، تا حدی که معمولا بیمار هنگام حمام کردن می‌تواند ریزش حجم زیادی از مو‌ها را مشاهده کند. 

تغییر در بافت مو‌ها (خشکی، زبری یا گره‌خوردگی آنها) نیز از دیگر علائم بیماری هاشیموتو است. این ریزش مو تا زمانی که سطح تیروئید با کمک دارو‌ها یا روش‌های درمانی دیگر به محدوده عادی نرسد، ادامه خواهد داشت. 

پسوریازیس‌

پسوریازیس هم یکی از بیماری‌های خودایمنی است که اغلب علائم واضحی را در ناحیه آرنج‌ها، زانو‌ها و بند انگشت‌ها نمایان می‌کند، اما می‌تواند علائمی هم برای پوست سر داشته باشد. علائم پسوریازیس در پوست سر می‌توانند شدید باشند و باعث پوسته‌ریزی، قرمزی و گاهی هم احساس خارش پوست سر شوند. 

پسوریازیس معمولا باعث ریزش موی شدید نخواهد شد، اما می‌تواند قطر مو‌ها را تغییر دهد و باعث شکنندگی شدید مو‌ها شود. 

بیماری کرون و بیماری التهابی روده 

افراد مبتلا به بیماری‌های خودایمنی در معرض خطر ابتلا به بیماری کرون (نوعی مشکل التهابی در روده‌ها) قرار دارند، درحالی که همین اتفاق می‌تواند باعث ریزش مو‌ها شود. 

درمان مناسب برای بیماری کرون معمولا شامل مصرف دارو، جراحی و کنترل‌های تغذیه‌ای برای کنترل التهاب، اصلاح کمبود‌های تغذیه‌ای و کاهش علائم می‌شود. دارو‌های مناسب برای این بیماری معمولا التهاب را کاهش می‌دهند و تمرکز زیادی بر اصلاح‌های تغذیه‌ای دارند، درحالی که لیزردرمانی، دارو‌های تجویزی و PRP هم در مواردی ضروری هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • ضرورت تسهیل مسیرهای حمل‌ونقل جاده‌ای برای سفر زائران
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند