Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با ارائه اخبار جدیدی از وضعیت کرونا در استان گفت: در تحقیقات به این نتیجه رسیدیم که ۲۵ درصد از فوت شدگان ناشی از کرونا، آنفولانزا نیز داشتند. ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۱ استانها خراسان شمالی نظرات - اخبار استانها -

 سید احمد هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان خراسان شمالی و علت آن، اظهار داشت: برخی از بازگشایی‌ها و عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی از سوی مردم، سبب رشد آمار شده و از سوی دیگر در حال حاضر از تمام افراد دارای علائم که به مراکز بهداشتی مراجعه می‌کنند، تست گرفته می‌شود و محدودیت آزمایش نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو خبرگان رهبری: کرونا سبب شد بشریت به ضعف خود پی ببردروحانی به نمکی: دستورالعمل‌های بازگشایی مراکز پرتجمع برای تصویب در جلسه آتی ستاد ملی کرونا آماده شودجهت‌گیری سیاستهای حمایتی در پساکرونا معطوف به خانوارها باشد یا بنگاه‌ها؟

وی افزود: الحمدلله تعداد بیماران بستری بسیار کم شده است و از این بابت فعلا نگرانی وجود ندارد و موارد جدید به صورت سرپایی مراجعه کرده و با دستورات بهداشتی در منزل قرنطینه می‌شوند.

هاشمی اضافه کرد: برای مقابله با موج‌های بعدی کرونا و داشتن آمار دقیقی از مبتلایان خاموش، و برنامه‌ریزی های بعدی، تعداد بیشتری غربالگری و تست انجام می‌شود. افراد با علائم یا افرادی که در خانواده مورد مثبت کرونا داشتند، مورد تست قرار می‌گیرند. همچنین جمعیت روستایی استان نیز مورد غربالگری قرار خواهند گرفت و پیش بینی می‌کنیم در روزهای آینده باز هم آمار مبتلایان افزایشی باشد.

70 درصد فوتی‌ها بالای 60 سال سن داشتند

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان گفت:  تست کرونا در حال حاضر در همه شهرهای استان در حال انجام است و تعداد بالای مبتلایان یک طنگ خطر است که بدانیم ویروس هنوز در استان فعال بوده و نباید به گمان عادی شدن شرایط، اقدامی را انجام دهیم. قبلاً هم هشدار داده بودیم که در حال رسیدن به پیک ثانویه هستیم.

وی افزود: موضوع مهم در زمان کنونی این است که نگران مرگ و میر افراد پر خطر و مسن هستیم. افراد دارای فشار خون، سن بالا، دیابت، بیماری قلبی و سایر مواردی که ایمنی بدن را تضعیف کند، در خطر مرگ و میر هستند و نگرانی ما از این بابت است.

هاشمی تصریح کرد: پیش از این نیز، بیش از 70 درصد مرگ و میرهای استان بالای 60 سال سن داشتند و این یک زنگ خطر است. مورد دیگر ثابت شده در تحقیقات این است که 25 درصد مرگ و میرهای ناشی از کرونا، همزمان  آنفولانزا را همراه با کوید 19 داشتند و در این زمینه هم باید مراقبت جدی انجام شود. تاکید ما این است که مردم بدانند، شرایط پیک را هنوز نگذرانده‌ایم.

علائم ویروس تغییر کرده؛ مبتلایانی با مشکلات گوارشی

وی ادامه داد: اگر موارد و توصیه‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی از سوی مردم رعایت نشود، احتمال طغیان کرونا در استان وجود دارد. ترشحات تنفسی در خیابان و معابر قابل انتقال است و حضور زیاد مردم در اجتماعات، تفریحات خانوادگی، مغازه‌های شلوغ و معابر عمومی، واقعا نگران کننده است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان در بخش دیگری با اعلام این مطلب که احتمال ابتلای مجدد مبتلایان وجود دارد، گفت: در استان نیز مشاهده شده که تست مبتلایان بعد از منفی شدن، باز هم مثبت بوده است و این یعنی احتمال ابتلای مجدد وجود دارد. این ویروس ایمنی قطعی نمی‌دهد. البته ممکن است شدت بیماری کمتر باشد.

هاشمی با بیان این موضوع که رفتار ویروس در روزهای اخیر تغییر کرده و علائم جدید اضافه شده است، گفت: علائم گوارشی از علایم جدید کرونا است. بیماران جدید با مشکلات گوارشی مراجعه می‌کنند و درد عضلانی و تب هم وجود دارد. علائم پوستی و از بین رفتن حس بویایی و چشایی نیز در موارد جدید مشاهده شده است.

وی با تاکید بر رعایت موارد بهداشتی از سوی مردم و الزام به استفاده از ماسک و شست دست‌ها، ادامه داد: استفاده از ماسک در معابر عمومی اجباری می‌شود و ماسک‌های دست دوز خانگی هم می‌تواند تا حد زیادی بیماری را کنترل کند.

هاشمی درخواستی هم از مردم و اصناف داشت و گفت: بارها از اصناف خواستیم که خودشان فاصله‌گذاری را رعایت کنند. مردم هم با رعایت موارد بهداشتی می‌توانند در کنار ما باشند. خواهش ما این است که حتما در مکان‌های سربسته از ماسک و اقلام بهداشتی استفاده شود. ویروس با گرم کردن غذا از بین می‌رود و از رستوران‌ها هم خواسته‌ایم فقط غذای بیرون‌بر داشته باشند.

اقلام بهداشتی در داروخانه‌ها به وفور یافت می‌شود

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به وجود اقلام زیاد بهداشتی در داروخانهعای استان، گفت: خوشبختانه از نظر اقلام بهداشتی مشکلی نداریم و در داروخانه‌ها به وفور الکل، ماسک و دستکش وجود دارد.

وی با بیان برخی محدودیت‌ها و کمک آن به فروکش کردن کرونا، ادامه داد: فعلاً برای بازگشایی مکان‌های پر خطر باید دست نگه داریم و با شرایط فعلی نمی‌شود بازگشایی‌ها را انجام دهیم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان در پایان با اشاره به خستگی مفرط کادر درمانی استان در دو ماه اخیر، افزود: خوشبختانه علی‌رغم همه سختی‌ها به جز یک مورد از پزشکان عزیزمان که در این مبارزه به درجه رفیع شهادت نایل شد، مشکلی از این بابت نداشتیم اما کادر درمانی بسیار خسته شده‌ و بخش زیادی از آنان مبتلا شده‌اند. از مردم می‌خواهیم با رعایت موارد بهداشتی به کمک ما بیایند.

انتهای پیام/311/ ع

R7719/P1494/S6,55/CT2

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان خراسان شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۹۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حالی که نام جزایر قناری از سوی رسانه‌های غربی به عنوان مکانی بی حاشیه و امن برای گردشگران تلقی می‌شود، اما تغییر الگو‌های بومی و سبک زندگی ساکنان این منطقه، منجر به نارضایتی شدید آنها از گردشگران شده است. آنها از یک سو گردشگری را مهم‌ترین منبع درآمد خود قلمداد می‌کنند، اما از سوی دیگر، فراگیر بودن حضور توریست‌ها را منافی اصول و سبک زندگی بومی و محلی خود می‌دانند. همین مسئله، مولد یک تعارض جدی در جزایر قناری بوده که منتج به وقوع اعتراضاتی در این منطقه شده است. اخیرا ده‌ها هزار نفر در جزایر قناری اسپانیا علیه طرح گردشگری گروهی «فراگیر» در مجمع‌الجزایر اقیانوس اطلس، راهپیمایی کردند.

معترضان، رشد کنترل نشده گردشگری را برای محیط زیست و ساکنانش مضر توصیف می‌کنند و خواهان محدودیت در تعداد گردشگران هستند. آنها تاکید می‌کنند که مخالف صنعت گردشگری نیستند که ۳۵ درصد از اقتصاد جزایر قناری را تشکیل می‌دهد.

در سال قبل میلادی، ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار گردشگر از هفت جزیره اصلی این مجمع‌الجزایر دیدن کردند. آمار‌های رسمی نشان می‌دهد که این میزان حدود شش برابر بیشتر از جمعیت ۲.۲ میلیون نفری این جزایر است. بدیهی است که این نسبت ریاضی، می‌تواند از عمق فاجعه در جزایر قناری پرده بردارد! جایی که عملا این منطقه تبدیل به مکانی برای تلاقی نامتوازن خرده فرهنگ‌ها و در نتیجه، وقوع بحران‌های تبعی شده است.

صنعت گردشگری ۴۰ درصد از مشاغل این مجمع الجزایر را تشکیل می‌دهد. شهروندان انگلیس و آلمان، ازجمله کشور‌های اصلی هستند که گردشگرانشان به این جزایر سفر می‌کنند، اگرچه خود اسپانیا به‌عنوان سرزمین مادر هم مقصد محبوب آنهاست. در «سانتا کروز د تنریف»، پایتخت تنریف، بزرگترین جزیره، معترضان پلاکارد‌هایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود «گردشگر، به سرزمینم احترام بگذار!» و «جزایر قناری محدودیت دارد.»

لیدیا مورالس، یک معترض به بی‌بی‌سی گفت: «مشکل اصلی این است که طرح گردشگری گروهی چندین دهه است که در حال نابودی جزیره و زندگی ساکنانش است. احساس می‌کنیم که ما رانده شده‌ایم، اولویت‌های ما در نظر گرفته نمی‌شوند.»

معترضین در این تجمع پیام‌های واضحی را به سیاستمدارانشان مخابره کردند. آنها قویا معتقدند که سیاستمداران به جای در نظر قرار دادن نیاز‌های ساکنین، بیشتر روی ساخت مجتمع‌های گردشگری و هتل‌ها «متمرکز» هستند. فراتر از آن، تظاهرکنندگان می‌گویند که آنها خواهان یک طرح پایدارند که تأثیرات زیست‌محیطی مانند کمبود آب در آب و هوای گرم را در نظر بگیرد و فشار کمتری بر هزینه‌ها و مسکن وارد کند. بر اساس گزارش موسسه ملی آمار در سال ۲۰۲۳، ۳۴ درصد از ساکنان جزایر قناری در معرض خطر فقر یا محرومیت اجتماعی قرار داشتند که بیشترین تعداد در اسپانیای پس از اندلس است. بنابراین، رمزگشایی از گستردگی تظاهرات اخیر و عصبانیت ساکنین جزایر قناری چندان دشوار نیست! آنها به درستی احساس می‌کنند قربانی سیاستگذاران حوزه گردشگری و مسئولین دولتی خود شده و نیاز‌های روزمره توریست‌ها بر نیاز‌های اساسی زندگی آنها در تصمیم سازی‌های کلان و خرد غلبه پیدا کرده است. هفته گذشته، فعالان در اعتراض به آنچه که رشد مخرب گردشگری در جزایر قناری می‌دانند، اعتصاب غذا را در تنریف آغاز کردند. معترضان خواهان توقف ساخت یک هتل و یک استراحتگاه ساحلی در جنوب جزیره هستند. آنها همچنین خواهان توقف تمام پروژه‌های توسعه گردشگری هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رشد ۴۲ درصدی بارش‌ها در خراسان شمالی نسبت به سال گذشته
  • جایابی بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی اشتباه است
  • کلنگ زنی و افتتاح پروژه‌های بهداشتی و درمانی خراسان شمالی با حضور معاون وزیر بهداشت
  • اقدامات دولت سیزدهم بر اساس نیاز خراسان شمالی بوده است
  • ۴.۵ میلیون زوج نابارور تحت پوشش بیمه قرار گرفتند
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد
  • آسفالت ۴۰۰ هزار متر مربع معابر روستا‌های خراسان شمالی
  • آسفالت ۴۰۰هزار مترمربع معابر روستا‌های خراسان شمالی
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران